Category: Blog

“Eh, e greu la-nceput!”

Intotdeauna le spunem asta bobocilor. Ca sa le stricam meciul si sa-i asiguram c-o s-o dea in bara la primul job sau in prima zi de scoala, sau ca sa-i linistim spunandu-le ca toti trecem prin asta si ca-n timp va fi mai bine … Eu cred ca-i prima varianta! Nu de altceva, dar intotdeauna avem o placere sa ne luam de the new guy. E o lege a naturii ca cel nou, cel mai mic din grup sa si-o ia constant. E o chestie animalica: si la vanatoare, e urmarit cel mai slab din turma. Plus ca mai tine si de razbunare, intr-un fel. De foarte multe ori auzi ceva de genul “Pai ce frate? Ca si de mine se luau toti cand am venit aici!” Si de cei in cauza probabil ca se luau altii mai vechi si tot asa. Ceea ce inseamna ca ar trebui gasita prima generatie din fiecare scoala/loc de munca si calcati in picioare ca au dat un exemplu prost. In sfarsit …

Dincolo de raul facut de mana omului, mai exista totusi si alte motive pentru care e greu la inceput: viata e ca un angajator de c***** care te pedepseste pentru lipsa de experienta. E vina ta ca nu te-ai nascut invatat? NU! Conteaza? NU!

Si deci nu stii ce si cum, eventual te si grabesti ca fata mare la maritat si-o dai in bara. Degeaba iti mai explica unul – altul, 50-60% din ce inveti la scoala e inutil …asa ca esti pe cont propriu.

Si in cinstea acestor momente penibile, m-am gandit sa le pun intr-o lista. Nu ca sa rezolvam ceva, dar ca sa ne simtim mai destepti acum cand (poate) avem mai multa experienta.

Cap de lista: AGATATUL

Nu stiu cum a fost la voi, dar pentru mine cand am iesit la agatat prima data, a fost pur si simplu brutal. Mi-a iesit pe gura cea mai neoportuna combinatie EVER de intebari (c-asa auzisem eu, ca trebuie sa ii pui intrebari fetei), glume (ca tre’s-o faci sa rada) si subiecte in general.

Aveam 15 ani si eram la mare cu un prieten cu 2 ani mai mare decat mine, care era “ala cu fetele” al grupului. Nimeni nu intelegea cum facea, dar saptamana asta ne povestea de Andreea, peste o saptamana de Livia, apoi Claudia etc. Si nu ca mi s-ar fi parut neaparat usor, dar ma gandeam ca daca lui ii iese, inseamna c-o sa supravietuiesc si eu.

Asa c-am iesit, am pierdut timpul vreo cateva ore si la un moment dat am vazut doua fete care pareau ceva mai abordabile. Si mergeam noi spre ele, si mergeam si la un moment dat s-a auzit un “Sssss” de la “Salut” (probabil) si am trecut mai departe fiindca eu nu m-am oprit din mers. Dar eram tanar si tenace si in speranta ca n-au observat ce tocmai se intamplase am zis sa-ncercam din nou. Doar ca au plecat (cre’ ca le-am speriat) asa ca am mers dupa ele. Nota: in speranta unui viitor c-o fata, nu e bine sa o urmaresti 10 minute ca sa vorbesti cu ea.

Intr-un final le-am ajuns din urma si am descoperit cum e sa vorbesti in reluare. 2 cuvinte pe minut, atat scoteam. De altfel, prima bucata din acest eveniment a fost o gaura-n timp pentru mine, am vazut negru in fata ochilor si nu prea mai tin minte exact ce si cum s-a intamplat. Imi amintesc foarte clar in schimb ca desi venise la mare a zis ca nu-i place apa iar raspunsul meu a fost “Da’ pari destul de curata!” iar cand ea mi-a zis ca are 17 ani, i-am zis “Ah da …si eu!”. Le-am intrebat daca vor sa ne oprim sa bem un suc au zis ca nu le este sete (wtf?)  asa ca le-am condus unde erau cazate. Stateau la dracu-n praznic si am mers vreo ora jumate asa ca-n mintea mea aia fost THE DATE la sfarsitul careia mi s-a parut de bun simt sa-ncerc sa o sarut. NOPE! M-am aplecat spre ea, s-a-ntors nu stiu cum naiba si i-am prins o bucata din ureche in loc de buze! In fine …

Ce v-am zis? BRUTAL sau ce?!?

  • Alexandra

    “da’ pari destul de curata”??wtf? :))) tare “povestioara” :)

  • AnaYoupy

    :)) ha ha ha!! :)) m-ai dat pe spate :)) presupun ca daca fata aia isi mai aminteste de tine.. se simte foarte mandra.. si cred ca acum iy pare rau ca a intors capul :))

  • alexxa

    Brutal?nu.Doar…..AMUZANT!!!! :))