Category: Blog

How-I-feel-about-my-job_o_92017

 

Eu cred ca-n viata ar trebui sa facem doar ce ne place. Adica ce ne pasioneaza. Stiu ca nu pare c-am zis mare lucru dar stati asa …
Ganditi-va cat de bine ar merge tot daca toata lumea si-ar iubi job-ul. Ce bine s-ar lega lucrurile daca fiecare serviciu, fiecare prestatie ar fi dusa la capat asa cum trebuie, fara doza de sictir care (mai ales in Romania) pare a fi inscrisa-n fisa postului. Ca pana la urma aici se strica toata treaba! O foarte mare parte din ceea ce se intampla-n lumea asta depinde inca de om, iar daca “omului” nu-i place slujba aia, o va face prost si-avem toti de suferit.

De exemplu, din cauza mea ar putea divorta unii.
Ganditi-va asa: daca ma cheama un cuplu sa le cant la nunta si eu ma duc si o fac chef-less, prost si lipsit de orice fel de interes, e posibil sa le stric nunta. Corect? Macar unul dintre ei va dispretui ziua aia, o sa-l invinuiasca pe celalalt ca a insistat sa ma cheme pe mine sa cant, va fi fundamentul pentru un milion de alte frustrari sub acelasi capitol de “Facem doar cum vrei tu” … si peste 2-3 ani divorteaza! Pam-Pam!

Dar pe mine nu m-a obligat nimeni sa cant, am facut-o din placere si ce-am povestit mai sus n-o sa se intample. Dar unii oameni …de fapt majoritatea oamenilor face ceva ce nu ar vrea de fapt sa faca. Unii isi urasc de-a binelea job-ul ceea ce inseamna ca n-o sa-l faca vreodata la capacitate maxima. O sa ponteze, o sa dea maxim 30-40% din ce pot si-o sa plece acasa. Punct. Si asta duce la o calitate scazuta a unui magazin, restaurant etc.

Pentru mine, o lume in care oamenii sunt multumiti de job-ul lor cuprinde:
1.Chelnerita care nu se comporta ca si cum mi-ar face cinste cu ciorba pe care mi-o aduce.
2.Taximetristul care imi raspunde la “O zi buna!” chiar daca ii las spaga mai putin de 3 RON.
3.Doamna de la casierie care nu este acrita.
4.Doamna de la alimentara care nu pare c-o sa ma ia la palme ca nu am “50 de bani ca sa imi dea 5 lei rest.”
5.Doctorul care nu se enerveaza ca indraznesc sa pun mai multe intrebari dupa ce imi spune in 2 peri ca sunt bine.
6.Doamna de la frizerie careia nu-mi este frica sa-i spun ca ma tunde de tot rahatul fiindca are o expresie a fetei de parca cel mic i-a ramas iar repent si cea mare e insarcinata la 17 ani.

Ii recunoasteti? :)

Va urma…

  • Angee

    E prima data cand citesc ce scrii tu aici si chiar mi se pare interesant!ai pus punctul pe i in articolul asta ! ma regasesc intr-o oarecare masura in textul de mai sus! astept cu interes si alte articole!

  • http://gandnou.wordpress.com Andrada

    In esenta, e adevarat. Dar daca te gandesti la calitatea vietii in Romania , la faptul ca acei oameni care fac “munca de jos” poate chiar au familii de intretinut cu un salariu mizer care abia le permite sa isi plateasca intretinerea. La faptul ca sunt atatia medici, care , dupa 6-7-10 ani de studiu trebuis sa traiasca cu salariul minim pe economie. La faptul ca poate toti oamenii acestia sunt fortati sa faca munca pe care o fac, pentru a avea ce pune pe masa , pentru ca Romania este tara care nu iti permite sa supravietuiesti din profesia pe care o visezi. Este trist, dar adevarat, din pacate.