S-a nascut in Vaslui, pe 25 martie 1989 si a crescut intr-o familie modesta. Desi i se spunea ca stie sa cante, atentia familiei era centrata pe o educatie stabila, lasand posibilitatea de a face muzica pe un loc secundar.

La 12 ani a avut insa primul “instructor” de muzica: pianistul rezident al restaurantului in care lucra mama lui Andrei. Colaborarea a durat aproximativ un an, urmand apoi o perioada in care atentia i-a fost atrasa de jurnalism.
A lucrat timp de 2 ani la un ziar pentru copii, unde a avut nenumarate activitati de la redactare de articole, vanzare ziare, pana la intalniri la institutii publice si mese la Palatul Cotroceni.

In clasa a 9a renunta la ziar si tot atunci canta pentru prima data in public, la proba de aptitudini a concursului Mister Boboc. A fost un moment nepregatit, dar reactia buna a publicului l-a incurajat sa inceapa cursuri de canto.
In martie 2006, la 16 ani, a aparut prima data pe scena unui club din Iasi, ca mai apoi sa se inscrie la FreshStar, un concurs organizat de NationalTV, in cadrul caruia a ajuns in marea finala, printre ultimii 6.

La acest concurs, Andrei a cunoscut-o pe Crina Mardare.

Urmatorul pas l-a facut in prima zi din clasa a 11a, cand a fugit de la filologie, la liceul de arta din oras.
Astfel, a facut ultimii doi ani de liceu la Colegiul National de Arta, absolvind la sectia de canto, in anul 2008.
A continuat sa ia lectii de canto si in Bucuresti unde s-a mutat in acelasi an, pentru a studia la Facultatea de Litere.

In 2011 se inscrie la XFactor cu poza lui Natalie Portman in mana, primeste 3 de DA si trece din etapa in etapa, ca pe 1 ianuarie 2012 sa castige primul sezon XFactor Romania.

Dupa acest moment important din viata si cariera sa, Andrei a trecut la urmatoarea faza, lansand pe cont propriu (fara label) doua piese in colaborare cu Laurentiu Duta si Adrian Sina.

In data de 3 septembrie 2012 Andrei lanseaza sub labelul Roton, piesa “Te iubesc cat 2”, scrisa de Deepside Deejays. O luna mai tarziu, Andrei lanseaza primul videoclip din cariera sa.

Urmeaza un loc printre finalistii Eurovision Romania 2013, numeroase aparitii TV, concerte in toata tara si o colaborare de succes cu Salvati Copiii, in cadrul careia Andrei a fost numit ambasador.

In iulie 2013 face un cadou fanilor si lanseaza online prima compozitie proprie (in colaborare cu Viky Red) – Unde-s multi puterea creste.

In august revine la Deepside Deejays, cu care a legat o puternica relatie de colaborare. Sub indrumarea acestora, Andrei se dezvolta ca autor urmand diverse release-uri cu textul semnat de el: Deepside Deejays, Andreea D, Alinka, Alessia, Miss Mary, Natalia Selegean, Jean Gavrila etc.

In septembrie 2013 lanseaza www.andreileonte.ro care primeste repede si o anexa de videoblog. In decembrie lanseaza al 2lea videoclip: Te Sun Eu.

In prezent Andrei isi continua activitatea de artist live dar si cea de studio, alaturi de cei de la Deepside Deejays.